startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk

Maškrty pre každého

line

zaujímavosti




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ak ešte neviete akú maškrtu urobíte na Silvestrovskú noc, nechajte sa inšpirovať výberom z receptov od našich užívateliek.
Dunajské vlnyPotrebujeme:
  • 200 g masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 2 polievkové lyžíce rumu
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 680 g vykôstkovaných višní
Postup:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po jednom pridáváme celé vajce a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu zmiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžícu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridáváme do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Za stáleho miešania doľahka vyšľaháme. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.

Svetlana


Obľúbená torta

Potrebujeme:
  • 4 baličky okrúhlych detských piškót
  • 4 kyslé smotany 16% (200ml)
  • 4 x vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti (jahody, mandarínky, ananás, marhule, višne)
  • 1 x čokoládový puding
  • 0,5 l mlieka
Postup:
Do okrúhlej tortovej formy ukladáme vrstvy: piškóty – smotana vymiešaná s vanilkovým cukrom – ovocie. Takto striedame až do trištvrte formy tak, aby sme ukončili piškótami. Na poslednú vrstvu piškót zľahka vlejeme podľa návodu uvarený a ochladený čokoládový puding. Pripravenú tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Tip: Kto nemá rad čokoládový puding, môže použiť ovocný puding Frutina (veľmi osviežujúci).

Všetkým maškrtným jazýčkom prajem dobrú chuť.

Mária


osie hniezda - receptOsie hniezda

Potrebujeme:
  • 160g pomletých piškot
  • 150g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 3 PL rumu
  • 80g masla
  • 1 PL kakaa
Postup:
Všetko spolu zmiesime. Rozdelíme na 4 diely a každý diel na 10 kúskov. Obalíme v práškovom cukre a prstom vtláčame do formičky. Vytvarujeme a z formičky vyberieme, necháme vysušiť.

Plnka:
  • 1 žĺtok
  • 1 PL rumu
  • vanilkový cukor
  • 90g masla
  • pomleté orechy (podľa chuti)
Postup:
Vymiešame a lyžičkou plníme vysušené úliky, naspodok prilepíme okrúhlu piškótu.

Ajinka19


Recept pre malých a veľkých maškrtníkov

Potrebujeme:
  • 4 ks tyčiniek Mars
  • 1 malé (125 g) živočísne maslo
  • 2 hrnčeky kukuričných lupienkov
  • papierové košíčky na muffinky
Postup:
Na miernom plameni si roztopíme maslo spolu s pokrájanými čoko-tyčinkami. Do roztopenej hmoty pridáme kukuričné lupienky, zamiešame a ešte teplé plníme do košíčkov. Po vychladnutí sú výborné, sladučké, chrumkavučké.
Dobrú chuť.

Andrea

rightend