Maškrty pre každého

zaujímavosti
Ak ešte neviete akú maškrtu urobíte na Silvestrovskú noc, nechajte sa inšpirovať výberom z receptov od našich užívateliek.
Dunajské vlnyPotrebujeme:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po jednom pridáváme celé vajce a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu zmiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžícu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridáváme do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Za stáleho miešania doľahka vyšľaháme. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.
Do okrúhlej tortovej formy ukladáme vrstvy: piškóty – smotana vymiešaná s vanilkovým cukrom – ovocie. Takto striedame až do trištvrte formy tak, aby sme ukončili piškótami. Na poslednú vrstvu piškót zľahka vlejeme podľa návodu uvarený a ochladený čokoládový puding. Pripravenú tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť šľahačkou a ovocím.
Tip: Kto nemá rad čokoládový puding, môže použiť ovocný puding Frutina (veľmi osviežujúci).
Všetkým maškrtným jazýčkom prajem dobrú chuť.
Potrebujeme:
Všetko spolu zmiesime. Rozdelíme na 4 diely a každý diel na 10 kúskov. Obalíme v práškovom cukre a prstom vtláčame do formičky. Vytvarujeme a z formičky vyberieme, necháme vysušiť.
Plnka:
Vymiešame a lyžičkou plníme vysušené úliky, naspodok prilepíme okrúhlu piškótu.
Na miernom plameni si roztopíme maslo spolu s pokrájanými čoko-tyčinkami. Do roztopenej hmoty pridáme kukuričné lupienky, zamiešame a ešte teplé plníme do košíčkov. Po vychladnutí sú výborné, sladučké, chrumkavučké.
Dobrú chuť.
- 200 g masla
- 3 lyžice kakaa
- 200 g práškového cukru
- 5 vajec
- 2 polievkové lyžíce rumu
- 300 g polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 680 g vykôstkovaných višní
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po jednom pridáváme celé vajce a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu zmiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžícu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridáváme do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Za stáleho miešania doľahka vyšľaháme. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.
Svetlana
Obľúbená torta
Potrebujeme:- 4 baličky okrúhlych detských piškót
- 4 kyslé smotany 16% (200ml)
- 4 x vanilkový cukor
- ovocie podľa chuti (jahody, mandarínky, ananás, marhule, višne)
- 1 x čokoládový puding
- 0,5 l mlieka
Do okrúhlej tortovej formy ukladáme vrstvy: piškóty – smotana vymiešaná s vanilkovým cukrom – ovocie. Takto striedame až do trištvrte formy tak, aby sme ukončili piškótami. Na poslednú vrstvu piškót zľahka vlejeme podľa návodu uvarený a ochladený čokoládový puding. Pripravenú tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť šľahačkou a ovocím.
Tip: Kto nemá rad čokoládový puding, môže použiť ovocný puding Frutina (veľmi osviežujúci).
Všetkým maškrtným jazýčkom prajem dobrú chuť.
Mária
Osie hniezda
Potrebujeme: - 160g pomletých piškot
- 150g práškového cukru
- 1 bielok
- 3 PL rumu
- 80g masla
- 1 PL kakaa
Všetko spolu zmiesime. Rozdelíme na 4 diely a každý diel na 10 kúskov. Obalíme v práškovom cukre a prstom vtláčame do formičky. Vytvarujeme a z formičky vyberieme, necháme vysušiť.
Plnka:
- 1 žĺtok
- 1 PL rumu
- vanilkový cukor
- 90g masla
- pomleté orechy (podľa chuti)
Vymiešame a lyžičkou plníme vysušené úliky, naspodok prilepíme okrúhlu piškótu.
Ajinka19
Recept pre malých a veľkých maškrtníkov
Potrebujeme:- 4 ks tyčiniek Mars
- 1 malé (125 g) živočísne maslo
- 2 hrnčeky kukuričných lupienkov
- papierové košíčky na muffinky
Na miernom plameni si roztopíme maslo spolu s pokrájanými čoko-tyčinkami. Do roztopenej hmoty pridáme kukuričné lupienky, zamiešame a ešte teplé plníme do košíčkov. Po vychladnutí sú výborné, sladučké, chrumkavučké.
Dobrú chuť.
Andrea