Maškrty pre každého


zaujímavosti




Ak ešte neviete akú maškrtu urobíte na Silvestrovskú noc, nechajte sa inšpirovať výberom z receptov od našich užívateliek.
Dunajské vlnyPotrebujeme:
Postup:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po jednom pridáváme celé vajce a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu zmiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžícu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridáváme do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Za stáleho miešania doľahka vyšľaháme. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.

Svetlana


Obľúbená torta

Potrebujeme:
Postup:
Do okrúhlej tortovej formy ukladáme vrstvy: piškóty – smotana vymiešaná s vanilkovým cukrom – ovocie. Takto striedame až do trištvrte formy tak, aby sme ukončili piškótami. Na poslednú vrstvu piškót zľahka vlejeme podľa návodu uvarený a ochladený čokoládový puding. Pripravenú tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Tip: Kto nemá rad čokoládový puding, môže použiť ovocný puding Frutina (veľmi osviežujúci).

Všetkým maškrtným jazýčkom prajem dobrú chuť.

Mária


osie hniezda - receptOsie hniezda

Potrebujeme: Postup:
Všetko spolu zmiesime. Rozdelíme na 4 diely a každý diel na 10 kúskov. Obalíme v práškovom cukre a prstom vtláčame do formičky. Vytvarujeme a z formičky vyberieme, necháme vysušiť.

Plnka:
Postup:
Vymiešame a lyžičkou plníme vysušené úliky, naspodok prilepíme okrúhlu piškótu.

Ajinka19


Recept pre malých a veľkých maškrtníkov

Potrebujeme: Postup:
Na miernom plameni si roztopíme maslo spolu s pokrájanými čoko-tyčinkami. Do roztopenej hmoty pridáme kukuričné lupienky, zamiešame a ešte teplé plníme do košíčkov. Po vychladnutí sú výborné, sladučké, chrumkavučké.
Dobrú chuť.

Andrea