startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner

Rýchle, zdravé a pohodlné krájanie

line

zaujímavosti




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Máte dosť krájania so starými, večne tupými a nemotornými nožmi? Na trhu sa nachádzajú modernejšie a lepšie varianty, ktoré dokážu nahradiť týchto starých kuchynských pomocníkov- keramické a japonské nože.
-- PR článok --
keramicke-noze-tescoma Keramické nože sú vyrobené z veľmi kvalitnej keramiky, ktorá je považovaná za jeden z najtvrdších materialov. Práve preto sa neničia, neotupujú a majú veľmi dlhú životnosť. Na tieto nože je poskytovaná dlhoročná záruka.

Existuje mnoho tvarov a druhov keramických nožov, ktoré posúvajú krájanie na novú úroveň. Na prípravu každého pokrmu viete nájsť ten správny keramický nôž, či už sa jedná o mäso na nedeľný obed alebo ovocný šalát na osvieženie bežného dňa. Keramika je prírodný materiál, potraviny po nakrájaní vydržia dlho čerstvé, zachovávajú si svoju chuť a množstvo vitamínov. Keramika nijakým spôsobom nereaguje s krájaným jedlom a neprenáša pachy. Vysoká ostrosť keramického noža umožňuje precízne krájanie potravín, aj na veľmi malé kúsky.

Japonské nože sú vyrábané už mnoho rokov a sú veľmi preferovanými kuchynskými pomôckami v mnohých krajinách. Jedná sa o nože s ostrou čepeľou, dlhou životnosťou a profesionálnym prepracovaním. Japonské nože sú s obľubou využívané v domácnostiach, ale aj v kuchyniach profesionálov. Vyrábajú sa v rôznych prevedeniach, s rôznou dĺžkou čepele a sú vhodné na krájanie alebo japonske-noze-tescomasekanie pečiva, mäsa, ovocia a ďaľších druhov potravín.

Japonské nože sú veľmi ľahké a výborne vybalancované. Hladká úprava povrchu japonských nožov, poprípade postranné vrúbkovanie čepele, zamedzuje zachytávaniu krájaných potravín na nôž.

Moderné nože sú ergonomicky tvarované, čo výrazne uľahčuje manipuláciu a samotné krájanie, či sekanie. Odpurúča sa krájať na drevených alebo bambusových krájacích doskách, ako ochrana pred otupením. Ak sa Vám však po čase bude zdať, že došlo k otupeniu vášho noža, je možné ho opätovne nabrúsiť. Brúsenie keramických nožov je vhodné priamo u predajcu, zatiaľ čo japonské nože sa brúsia pomocou špecialnych brúsnych kameňov a ich nabrúsenie zvládnete aj sami.

Obidva typy nožov môžu byť umývané v umývačke riadu. Avšak, ak doprajete Vášmu novému pomocníkovi trochu viac starostlivosti a umyjete ho ručne, určite sa Vám odvďačí a bude slúžiť veľmi dlho.

Kuchyňa bez dobrého noža nie je kuchyňou. Japonské nože prinášajú rozumný pomer medzi kvalitou a cenou. Keramické nože poskytujú vysoký komfort pri krájaní a svojim dizajnom oslovia aj náročných zákazníkov. Ak Vás japonské alebo keramické nože zaujali, môžete si ich pohodlne zakúpiť priamo z Vášho domova. Ponuku moderných a vysokokvalitných nožov nájdete na eshop.tescoma.sk.
rightend