startportalspacerdomain.skspacerblog.portal.skspacersvadba.skspacermamicka.skspacerhockey-live.skspacermailbox.sk
banner

Maškrty pre každého

line

zaujímavosti




print Vytlačte článok  send Doporučte článok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ak ešte neviete akú maškrtu urobíte na Silvestrovskú noc, nechajte sa inšpirovať výberom z receptov od našich užívateliek.
Dunajské vlnyPotrebujeme:
  • 200 g masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 2 polievkové lyžíce rumu
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 680 g vykôstkovaných višní
Postup:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Za stáleho miešania po jednom pridáváme celé vajce a 1 polievkovú lyžicu rumu. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Všetko spolu zmiešame. Polovicu cesta natrieme na maslom vymazaný plech. Do druhej polovice pridáme kakao a ďalšiu lyžícu rumu. Premiešame a natrieme na svetlé cesto. Vykôstkované višne rozdelíme na cesto a zľahka pritlačíme. Cesto vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 30 minút. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme polevou.
Krém: Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Za stáleho miešania uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a po lyžiciach pridáváme do vychladnutého pudingu.
Poleva: Na miernom ohni rozpustíme maslo s čokoládou. Za stáleho miešania doľahka vyšľaháme. Necháme krátko vychladnúť a natrieme na vychladnutý krém.

Svetlana


Obľúbená torta

Potrebujeme:
  • 4 baličky okrúhlych detských piškót
  • 4 kyslé smotany 16% (200ml)
  • 4 x vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti (jahody, mandarínky, ananás, marhule, višne)
  • 1 x čokoládový puding
  • 0,5 l mlieka
Postup:
Do okrúhlej tortovej formy ukladáme vrstvy: piškóty – smotana vymiešaná s vanilkovým cukrom – ovocie. Takto striedame až do trištvrte formy tak, aby sme ukončili piškótami. Na poslednú vrstvu piškót zľahka vlejeme podľa návodu uvarený a ochladený čokoládový puding. Pripravenú tortu dáme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Tip: Kto nemá rad čokoládový puding, môže použiť ovocný puding Frutina (veľmi osviežujúci).

Všetkým maškrtným jazýčkom prajem dobrú chuť.

Mária


osie hniezda - receptOsie hniezda

Potrebujeme:
  • 160g pomletých piškot
  • 150g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 3 PL rumu
  • 80g masla
  • 1 PL kakaa
Postup:
Všetko spolu zmiesime. Rozdelíme na 4 diely a každý diel na 10 kúskov. Obalíme v práškovom cukre a prstom vtláčame do formičky. Vytvarujeme a z formičky vyberieme, necháme vysušiť.

Plnka:
  • 1 žĺtok
  • 1 PL rumu
  • vanilkový cukor
  • 90g masla
  • pomleté orechy (podľa chuti)
Postup:
Vymiešame a lyžičkou plníme vysušené úliky, naspodok prilepíme okrúhlu piškótu.

Ajinka19


Recept pre malých a veľkých maškrtníkov

Potrebujeme:
  • 4 ks tyčiniek Mars
  • 1 malé (125 g) živočísne maslo
  • 2 hrnčeky kukuričných lupienkov
  • papierové košíčky na muffinky
Postup:
Na miernom plameni si roztopíme maslo spolu s pokrájanými čoko-tyčinkami. Do roztopenej hmoty pridáme kukuričné lupienky, zamiešame a ešte teplé plníme do košíčkov. Po vychladnutí sú výborné, sladučké, chrumkavučké.
Dobrú chuť.

Andrea

rightend